Tito – homoseksualac: Ljubavnike birao po partijskoj liniji



Iako uvijek okružen lijepim ženama, Tito je navodno volio druženje sa svojim suradnicima. Jedan od Titovih ljubavnika navodno je bio i Budimir Lončar. Otkrio je to bližim članovima obitelji jedan preminuli člana CK SKJ, ustvrdivši  da Tito navodno voli uzimati komuniste s nižih pozicija za svoje ljubavnike.
Fitzroy Maclean, voditelj britanske misije koja je 1943. trebala utvrditi tko ubija najviše Nijemaca u Jugoslaviji prema nekim navodima je bio dugogodišnji ljubavnik Tita. Naime, Maclean je od 1934. do 1937. bio u Parizu (kad i Tito), a od 1937. do 1939. u Moskvi (na vlastiti zahtjev). Tito je zaveo Macleana po naredbi iz Moskve, pa je tako zapravo NKVD špijunirao britanske snage, objavio je dnevno.hr.

Nakon što je Tito poslan u Jugoslaviju da preuzme Partiju, MacLean je proveo godine tražeći priliku da bude poslan u Jugoslaviju. Međutim, zaljubio se u Ivu Lolu Ribara što je naljutilo Tita. Navodno su nacisti kao uslugu Titu likvidirali Ribara.
Kasnije je homoseksualna povijest Tita postala tabu, pa je navodno August Cesarec ubijen jer je znao za to. Neki tvrde da je i Stepinac saznao preko svećenika za tu sklonost, a oni su mu to prenijeli iz povjerljivih ispovijesti partizana. S druge strane, Kardelj je kasnije postao Titov glavni ljubavnik pa stoga nije likvidiran kada je ideološki zastranio. Jovanka Broz je za to znala, no nije je brinulo jer je sve to smatrala samo oblikom samozadovoljvanja.
Staljin je dobro znao za sve to preko NKVD-a, pa je pokušavao Tita ucijeniti u poslušnost. Kako je to prošlo svi znamo jer je Jugoslavija postala vođa pokreta nesvrstanih. Zanimljiva je primjedba jednog preminulog člana CK koji je ženi i prijateljima spomenuo da Tito voli uzimati komuniste s nižih pozicija za ljubavnike. Među licima koje je spomenuo bio je i Budimir Lončar, koji je kasnije postao ministar vanjskih poslova SFRJ, te savjetnik Stjepana Mesića i Ive Josipovića.
Izvor : Balkanindex

Comments

Popular Posts