Riješila sam se herpesa za jedan dan – neprijatna pojava sve češća zimi a može preći na cijelo tijelo!


Herpes moće da traje duže vrijeme i da bude veoma neprijatan . On je praćen bolom , svrabom koji istovremeno predstavlja estetski problem . Hrepes uglavnom iskače zbog slabog imuniteta jer se organizam pokušaje odbraniti na taj način . Takođe se prenosi virusom Herpex implex putem poljupca, zagrljaja .Nakon što se njime zarazite on prelazi u tijelo .
Ovo su najbolji recepti koji će vam za samo jedan dan spriječiti dalje širenje te krenuti da ga povlači . Mi smo došli do recepta jedne domaćice koja je često vodila bitku sa ovom neprijatnom pojavom dok nije pronašla ovaj lijek . Tvrdi da ćete odma primjetiti kako djeluje . Sve što vam je potrebno je : najbolji prirodni antibiotik -bijeli luk tri čehna koja ćete izribati pa dodati u 100 grl meda. Time samo premažite inficirani dio.
Još jedan brz način tretiranja herpesa je pomoću bundevog ulja kojeg možete nabaviti u svim prodavnicama zdrave prehrane kao i u supermarketima.Takođe može vam pomoći i heljdino brašno. Jednu kašiku heljdinog brašna prelijte sa 2 šolje provrele vode pa još malo kuhajte . Skinite sa ringle pa kada se malo ohladi namažite dio zahvaćen herpesom .
Ima još jedan recept pa koji vam je draži izaberite . Svi su podjednako djelotvorni . Pomiješajte kašiku sode bikarbone i kašiku soli .Tom smjesom premažite inficirano područje nekoliko puta na dan.

Comments