Evo za koje bolesti vam je dovoljno samo POMIRISATI RUZMARIN, CIMET, ANIS I CRNI BIBER!


Mirisi imaju neopisiv uticaj na naše eocije, um i organizam jer nas neki tjeraju na razbuđivanje i akciju, drugi potiču pamčenje dok nas mirisne note lavande uvode u najbolje opuštanje nakon stresnog dana. Donosimo arome koje trebate birati u određenim životnim siutacijama. Uticaj eteričnih ulja na ljudski organizam još uvijek nije u potpunosti razjašnjeno. Hemijski sastav eteričnih ulja farmakološki djeluje na tkiva i organe, hormonski i nervni sistem. Iako svako ulje ima nekoliko glavnih sastavnica, čini se da djelovanju pomaže sinergija svih, čak i onih najmanje zastupljenih komponenti ulja.
Kada gos trebate bolju koncetraciju ili dodatni poticaj, odlučite se za ruž,marin. On potiče kognitivne sapsobnosti mozga i na taj način omogućava da i nazahtjevnije poslove završite potpuno skoncetrisani. On je odličan stimulator za mozak koji povećava koncentraciju i mentalnu izdržljivost.
CImet je najbolji za buđenje. Osim toga sto samo jedan dah može potpuno da vas razbudi kada se najumorniji, cimetr je idealan za bolesti srca, krvnih žla, pluća kože i crijeva.
Ulje anisa je učinkovito u čišćenju i zagušenju pluća i dišnih puteva u uvjetima kao što su astma, brnhitis i drugo.

Comments